Wat zijn de webrichtlijnen versie 2

In de webrichtlijnen versie 2 zijn afspraken gemaakt over het ontwerpen, bouwen en beheren van websites. Voldoet uw website aan alle succesfactoren? Dan is uw website beter toegankelijk, meer gebruiksvriendelijk en vindbaar voor iedereen.

Officiële overheidsstandaard

De webrichtlijnen versie 2 zijn een vervolg op de webrichtlijnen versie 1. De nieuwste versie bevat een aantal wijzigingen vergeleken met versie 1. Zo zijn de WCAG 2.0 toegankelijkheidseisen één op één overgenomen en de structuur van de webrichtlijnen is aangepast.

Op 23 juni 2011 heeft het College Standaardisatie de webrichtlijnen versie 2 als officiële overheidsstandaard vastgesteld. Dit is goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Indeling webrichtlijnen versie 2

De webrichtlijnen versie 2 zijn ingedeeld in verschillende richtlijnen en niveaus. Binnen deze richtlijnen staan de toegankelijkheid en bouwkwaliteit van een website centraal. Per 1 januari 2015 moeten alle websites van de rijksoverheid, gemeenten, provincies en waterschappen voldoen aan deze richtlijnen.

Voldoen aan de webrichtlijnen versie 2?

Eigen & Wijze is uw aangewezen partner als het gaat om de webrichtlijnen versie 2. Met onze kennis en ervaring maken wij de webrichtlijnen voor iedere organisatie inzichtelijk en haalbaar. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de webrichtlijnen en onze werkwijze.

Maak nu een afspraak!