Voordelen webrichtlijnen versie 2

Een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website die aan de webrichtlijnen voldoet, levert uw organisatie vele voordelen op. Maar ook uw bezoekers en zoekmachines profiteren van een drempelvrije website. Een website die voldoet aan de webrichtlijnen versie 2 is beter toegankelijk en meer gebruiksvriendelijk voor alle bezoekers. Dit resulteert in een positief imago van uw organisatie.

U bereikt meer bezoekers

Een drempelvrije website is toegankelijk voor iedereen. Mensen met een beperking, zoals slechtzienden, doven of mensen met dyslexie of een lichamelijke handicap kunnen uw website zonder problemen gebruiken. En de webrichtlijnen zijn er niet alleen voor mensen met een beperking. Ze zijn er ook voor ouderen en mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Met een website die voldoet aan de webrichtlijnen bereikt u meer bezoekers.

Uw website werkt voor alles en iedereen

Volgens de webrichtlijnen moeten de basisfuncties van uw website altijd werken. Uw website moet dus toegankelijk zijn op iedere computer, browser, mobiele telefoon en tablet.

Uw website zorgt voor tevreden bezoekers

Met een website die aan de webrichtlijnen voldoet, vinden uw bezoekers sneller de informatie die zij nodig hebben. En een gebruiksvriendelijke website zorgt voor tevreden bezoekers.

Uw website is beter vindbaar in zoekmachines

Zoekmachines hebben extra hulp nodig bij het vinden van uw website en de inhoud van uw website. De webrichtlijnen zorgen hiervoor. Doordat onder andere de inhoud in de juiste volgorde staat, afbeeldingen een tekstueel alternatief hebben en de website technisch optimaal is ingericht, wordt de website en de inhoud daarvan sneller gevonden door zoekmachines.

Uw website is sneller

Doordat de code aan de achterkant van uw website optimaal is ingericht, laadt uw website sneller. Dit is weer gebruiksvriendelijk voor uw bezoekers.

Profiteer ook van deze voordelen

Met meer dan 650 gerealiseerde projecten en 15 jaar ervaring maken wij iedere website toegankelijk, gebruiksvriendelijk en optimaal vindbaar. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op.

Maak nu een afspraak!