Voor wie zijn de webrichtlijnen versie 2


De webrichtlijnen 2 zijn er voor de overheid, het bedrijfsleven en non-profit organisaties. Voor de overheid zijn deze webrichtlijnen verplicht. Voor het bedrijfsleven is het aan te raden om te voldoen aan de webrichtlijnen. Met de webrichtlijnen zorgt u voor een toegankelijke, gebruiksvriendelijke en vindbare website voor iedereen. En dat levert u vele voordelen op.

Webrichtlijnen voor de overheid


Websites van de rijksoverheid, gemeenten, waterschappen en provincies moeten voor eind 2012 minimaal voldoen aan conformiteitniveau A. Dit heeft minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 1 maart 2012 laten weten. Eerder heeft minister Donner in een brief aan de Tweede Kamer ook al laten weten dat er maatregelen worden genomen wanneer overheidswebsites voor 1 januari 2013 niet aan de minimale eisen voldoen. Per 1 januari 2015 moet uw website volledig voldoen aan de webrichtlijnen.

Webrichtlijnen voor het bedrijfsleven en non-profit


De webrichtlijnen zijn niet verplicht voor het bedrijfsleven en non-profit organisaties. Voor deze organisaties is het wel aan te raden om aan de webrichtlijnen te voldoen. Met een drempelvrije website profiteren u en uw bezoekers van vele voordelen. Zo is uw website gebruiksvriendelijk, beter vindbaar in zoekmachines en bereikt u meer bezoekers. De websites van Wehkamp, Interpolis en SNS Bank zijn bijvoorbeeld drempelvrij. Hiermee laten deze organisaties zien dat zij maatschappelijk verantwoord te werk gaan.

Het is nu tijd om actie te ondernemen!


Eigen & Wijze zorgt er met een toetsing en diverse ondersteunende diensten voor dat uw organisatie de deadline haalt. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen als het gaat om de webrichtlijnen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Maak nu een afspraak!