Webrichtlijnen toets niveau A

Met de webrichtlijnen scan van Eigen & Wijze wordt getoetst in hoeverre uw website voldoet aan de webrichtlijnen versie 2. Deze webrichtlijnen toets resulteert in een overzichtelijk adviesrapport. We bieden een scan aan die toetst op alle 3 de conformiteitsniveaus, maar ook een scan die alleen toetst op conformiteitsniveau A. Dit is het niveau waaraan alle websites van de rijksoverheid, gemeenten, waterschappen en provincies voor eind 2012 minimaal aan moeten voldoen

Scan op conformiteitsniveau A

Tijdens deze scan toetsen wij de website op alle punten die vallen onder conformiteitsniveau A. Niveau A bestaat uit 19 webrichtlijnen verdeeld over 34 succesfactoren. Met een steekproef beoordelen wij onder andere de volgende onderdelen van uw website:

•    Toetsenbordtoegankelijkheid
•    Schaalbaarheid van lettergrootte
•    Gebruiksvriendelijkheid van webformulieren
•    Alternatieve teksten bij afbeeldingen
•    Werkende links en duidelijke linkteksten
•    Gebruik van kleuren en contrast

Met deze scan krijgt u in 1 keer goed beeld of uw site gereed is voor de deadline van 1 januari 2013.

Adviesrapport

Van de webrichtlijnen toets maken we een helder adviesrapport. Dit rapport bestaat uit een overzichtelijke checklist, verbeterpunten en aandachtspunten.  Samen met u en eventueel de leverancier van uw website nemen we het rapport stap voor stap door. Zo maken wij de webrichtlijnen voor u inzichtelijk en weet u precies waar u staat.

Waarmerk Drempelvrij.nl eenvoudig halen

Met het rapport kunt u aan de slag met het verbeteren van uw website. Uiteraard kan Eigen & Wijze u hierin ook ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat u het Waarmerk Drempelvrij.nl behaalt.

Kosten

De kosten voor de webrichtlijnen scan op conformiteitsniveau A bedragen € 495,- excl. BTW. Hiervoor krijgt u de scan en het uitgebreide adviesrapport.

Voordelige scan laten uitvoeren?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Maak nu een afspraak!