Ondersteuning webredactie

Webteksten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw website. Toch worden de teksten van een website vaak onderschat. Teksten moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Zowel voor mensen met een beperking als voor zoekmachines. Ook binnen de webrichtlijnen versie 2 spelen webteksten een belangrijke rol. Een cursus schrijven voor het web of een internetconsulent copywriting bij u op locatie is dan ook de oplossing.

Toegankelijke webteksten


Webteksten moeten voor iedereen toegankelijk zijn, zodat uw teksten ook begrijpelijk zijn voor mensen met een beperking of mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen. Een burger die een gemeentelijke website bezoekt, moet altijd kunnen begrijpen wat er bedoeld wordt.

Zoekmachinevriendelijke teksten

Ook zoekmachines, zoals Google, onderstrepen het belang van goede webteksten. Webteksten moeten zoekmachinevriendelijk zijn voor een hoge score in de zoekresultaten. Een hoge score in zoekmachines wordt onder andere behaald door het verwerken van relevante zoekwoorden in de titels en uw content.

Cursus schrijven voor het web

Teksten schrijven voor op een scherm vraagt andere aandachtspunten dan schrijven voor papier. Op die aandachtspunten gaan we tijdens de cursus schrijven voor het web in. Tijdens deze cursus vertellen wij u ook alles over de ins en outs van effectief schrijven voor uw website. Aan het eind van deze cursus weet u hoe mensen op een beeldscherm lezen en hoe u daarop kunt inspelen. Met de praktische tips en trucs bent u in staat webteksten te schrijven die toegankelijk zijn voor iedereen.

Webteksten redigeren

Naast de cursus is het ook mogelijk dat de ervaren copywriters van Eigen & Wijze uw bestaande webteksten in de juiste vorm herschrijven. Uw webteksten voldoen dan aan de eisen van webrichtlijnen versie 2.

Ook effectieve webteksten laten schrijven of een cursus volgen?

Dan is dit uw winst:

  • Uw bezoekers begrijpen u
  • Optimale vindbaarheid in zoekmachines
  • Meer bezoekers op uw website
  • Uw website wordt langer bezocht


Neem vrijblijvend contact op met Eigen & Wijze voor een cursus schrijven voor het web bij u op locatie of het redigeren van uw webteksten. Zo voldoet uw website ook op dit punt aan de webrichtlijnen versie 2. 

Maak nu een afspraak!